Turkkilainen van
- historia
- rodun kuvaus
- värigenetiikkaa
- standardi
Kasvatus
- kasvattaja
- pennut
- pentueet
- suunnitelmat
Kissat
- Mikke
- Mimosa
- Miro
- Miska
- kotikissat
Näyttelyt
- tuloksia
- tulevia
Kuvat
- kuvagalleria
- vesileikit
- pukeutuminen
- Heikki Siltalan kissanäyttelykuvia
Linkit
- kissajärjestöjä
- kotisivuja
- kissatarvikkeita
English section
- about me
- my cats
- breeding
- contact
- links

 

Kasvattaja

 

Inkeri Siltala

Helsinki

Sähköposti: inkeri.siltalailveslinnan.net

Puhelin: 050-586 5148

 

Kiinnostukseni turkkilaisiin vankissoihin alkoi jo vuosia sitten. Ensimmäisen kerran näin vanin nuorena tyttönä kesäkuussa 1993. Kyseinen kissa, jonka näin auton takaikkunalla oli Poksu eli FIN*Ajuz Faydali Falci. Jo tuolloin rotu oli minulle tuttu kissakirjojen sivuilta ja olin ehtinyt ihastua rotuun niin paljon, että ajattelin jonakin päivänä hankkivani itselleni oman vanin.

Vuonna 1993 perheeseeni otettiin kissa, ei kuitenkaan siihen aikaan Suomessa harvinaista vania vaan jämsäläisestä navetasta maatiaiskissa Miisu. Myöhemmin muuttaessani kotoa pois opiskelemaan vanhempani halusivat pitää Miisun itsellään. Kissaton elämä ei kuitenkaan tuntunut mukavalta ja niinpä vuonna 2003 otin seurakseni kotikissa Mistun. Toisin kuin Miisu, joka on aina viihtynyt mainiosti ainoana kissana, Mistu kaipasi selkeästi seuraa ja päätin hankkia sille lajitoverin. Olin jo suunnitellut ottavani kotikissan, mutta melko sattumalta huomasin ilmoituksen kansainvälisestä kissanäyttelystä Helsingissä, Myllypurossa huhtikuussa 2004. Kissanäyttelyssä kävin tietenkin katsomassa, minkälaisia vaneja on näytillä. Eräällä kasvattajalla oli ilmoitus pennuista, jotka olivat syntyneet 8.4.2004. Kasvattaja toivotti minut tervetulleeksi katsomaan pentuja. Siinä vaiheessa aloin tosissani harkita vanin hankkimista. Olin kuulunut rotukissayhdistykseen jo vuodesta 2001, mutta siihen asti oma rotukissa ja näyttelyt olivat olleet lähinnä tulevaisuuden haave, joka ei ollut vielä ollut ajankohtaista. Kävin katsomassa pentuja, ja se oli siinä. Mikke tuli minulle heinäkuussa 2004.

Miken kanssa olen käynyt aktiivisesti näyttelyissä ja Mikellä on ollut myös siitoskäyttöä. Miken ensimmäisestä pentueesta minulle tuli Mimosa alkuvuodesta 2006. Ottaessani kauniin naaraskissan tuli ajankohtaiseksi pohtia, haluanko kasvattajaksi. Vuoden 2006 lopussa rekisteröitiin kasvattajanimeni FIN*Ilveslinnan. Ilveslinna on Jämsänkoskella sijaitsevan lapsuudenkotini nimi. Mimosan ensimmäinen pentue syntyi tammikuussa 2008.

Näyttelyharrastusta olen jatkanut aktiivisesti kissojeni kanssa. Kasvatukseni on hyvin pienimuotoista ja jokainen pentue on tarkkaan suunniteltu ja rakkaudella kasvatettu. Kasvatuksessa haluan kiinnittää erityistä huomiota pienen rodun geneettisen monimuotoisuuden säilyttämiseen. Kissojen - sekä omien kissojen että kasvattieni - hyvinvointi on minulle tärkein asia.