Turkkilainen van
- historia
- rodun kuvaus
- värigenetiikkaa
- standardi
Kasvatus
- kasvattaja
- pennut
- pentueet
- suunnitelmat
Kissat
- Mikke
- Mimosa
- Miro
- Miska
- kotikissat
Näyttelyt
- tuloksia
- tulevia
Kuvat
- kuvagalleria
- vesileikit
- pukeutuminen
- Heikki Siltalan kissanäyttelykuvia
Linkit
- kissajärjestöjä
- kotisivuja
- kissatarvikkeita
English section
- about me
- my cats
- breeding
- contact
- links

 

Pennut

 

E-PENTUE

Pentue syntynyt 20.3.2015.
Emo: FI*Ilveslinnan Canipek Cicek "Miira", punavalkea erivärisilmäinen turkkilainen van. Emon tiedot Omakissassa
Isä: FI*Verdian Gilad "Lumpen", ruskeatabbyvalkea oranssisilmäinen turkkilainen van. Isän tiedot Omakissassa
Pentujen sukutaulu vangoran.se -sukutaulutietokannassa.

Pentuja syntyi kuusi: kolme punavalkeaa poikaa, kaksi kilpikonnatabbyvalkeaa tyttöä ja yksi kilpikonnavalkea tyttö.


Emo FI*Ilveslinnan Canipek Cicek "Miira" (TUV d 63).

Isä FI*Verdian Gilad "Lumpen" (TUV n 21 62).

 

KOTONA ASUVAT:


FI*Ilveslinnan Erkenci Erdemay "Esikoinen" (kuva 31.8.2015 / ikä 5 kuukautta)
tyttö, TUV f 21 62, (kilpikonnatabby, meripihkanväriset silmät)

Esikoinen syntyi pentueen ensimmäisenä pentuna. Se on koko ajan ollut muita hieman edellä kehityksessä. Melkein kaikki taidot on Esikoinen oppinut pentueesta ensimmäisenä, siksi sen nimessä on sana Erkenci eli turkiksi varhainen.

Esikoinen on isokokoinen ja tanakka, sillä on suuret korvat ja kilpikonnanväriseksi poikkeuksellisen intensiivinen ja hieno silmien väri.
Sen väritys on kilpikonna-agouti eli se on perinyt isältään kuviogeenin.

Esikoinen on steriloitu.

* * *

 


FI*Ilveslinnan Endamli Erenay "Pimu" (kuva 31.8.2015 / ikä 5 kuukautta)
tyttö, TUV f 62 (kilpikonnavalkea, meripihkanväriset silmät)

Pimun nimessä Endamli tarkoittaa sorjaa, sopusuhtaista. Pimu olikin pikkupentuna sisariaan hoikempi ja pidempijalkainen. Tämä oli kuitenkin ohimenevä vaihe, sillä luovutusikää lähestyessä Pimu on tytöistä suurin. Pimu on tytöistä ainoa kuvioton, mikä on varmistettu geenitestillä.

* * *

 

Pentujen kuulumisia:

[20.8.2016]: Erkenci Erdemay valmistui International Premioriksi ja Endamli Erenay International Championiksi Tallinnassa. Erkenci Erdamay oli samalla Best in Show ja Best of Best 1!

[5.9.2015]: Edirneli Erdemir muutti Ruotsiin.

[25.7.2015]: Edirneli Erdemir, Evcili Ercivan, Erkenci Erdemay ja Endamli Erenay osallistuivat SUROKin kansainväliseen kissanäyttelyyn Hämeenlinnassa. Erdemir oli värin paras punavalkea turkkilainen van ja Erenay värin paras nuori kilpikonnavalkea turkkilainen van.

[15.7.2015]: Esprili Esmeray muutti Ranskaan.

[4.7.2015]: Erdemli Eripek ja Evcili Ercivan muuttivat uuteen yhteiseen kotiinsa Helsinkiin.

[24.6.2015]: Pennut saivat tehosterokotteen.

[28.5.2015]: Pennut rokotettiin ja niille laitettiin tunnistesirut. Lämpimät ja aurinkoiset ilmat ovat saaneet pennut innostumaan ulkoilusta ulkotarhassa.

[22.5.2015]: Pennut saivat toisen matokuurin Mirrix-matolääkettä.

[2.5.2015]: Pennut ovat kuusiviikkoisia ja syövät jo reippaasti kiinteää ruokaa.

[18.4.2015]: Pennut ovat saaneet ensimmäisen matokuurin neljän viikon iässä. Ne harjoittelevat kiinteän ruoan syömistä. Liikkuminen on vilkasta ja pienet esteet eivät enää rajoita menoa. Hiekkalaatikko kiinnostaa mutta hiekkaa lähinnä kaivellaan ja syödään, mikä kuuluu tähän kehitysvaiheeseen.

 

UUSISSA KODEISSA ASUVAT:


FI*Ilveslinnan Edirneli Erdemir "Turbo" (kuva 24.5.2015 / 9 viikkoa)
poika, TUV d 21 62 (punatabbyvalkea, meripihkanväriset silmät)

Turbon lempinimi tuli sen hyvästä ruokahalusta ja kasvuvauhdista pikkupentuna. Turbo on geneettisesti kuviollinen, mikä on varmistettu geenitestillä. Sen väritys olisi melkein suoraan oppikirjasta ilman toisen korvan peittävää punaista laikkua. Turbo on tyypiltään hyvin kaunis, pentueen isokokoisin ja rakenteeltaan tanakka. Turbo onkin kasvatus- ja näyttelytasoinen pentu.

Turbo on MUUTTANUT UUTEEN KOTIIN RUOTSIIN.

* * *


FI*Ilveslinnan Esprili Esmeray "Äksy" (kuva 24.5.2015 / 9 viikkoa)
tyttö, TUV f 21 62 (kilpikonnatabbyvalkea, meripihkanväriset silmät)

Äksy sai erikoisen lempinimensä siitä, että se osasi sähistä jo vuorokauden ikäisenä. Päättäväistä luonnetta tarvittiinkin, sillä Äksy kärsi synnytyksessä hapenpuutteesta ja se jouduttiin elvyttämämään. Se oli myös syntymäpainoltaan pentueen pienin. Nämä seikat eivät kuitenkaan kauaa tahtia hidastaneet, sillä Äksy piti hyvin puolensa isompia sisaruksiaan vastaan heti ensimmäisistä vuorokausista alkaen.

Äksy on utelias ja rohkea pentu jolla on hyvä itseluottamus. Sen nimessä Esprili tarkoittaa nokkelaa. Äksy on tanakka ja tyypiltään kaunis, ja onkin sekä väritykseltään että tyypiltään kasvatus- ja näyttelytasoinen pentu. Äksy on kilpikonna-agouti eli kuviollinen.

Äksy on MUUTTANUT UUTEEN KOTIIN RANSKAAN.

* * *


FI*Ilveslinnan Erdemli Eripek "Jätkä" (kuva 24.5.2015 / 9 viikkoa)
poika, TUV d 62 (punavalkea, meripihkanväriset silmät)

Jätkä syntyi pentueen toisena pentuna. Jätkässä on eniten väriä koko pentueesta. Luonteeltaan Jätkä on pentueen lutuisin ja kovin kehrääjä. Siksi sen nimessä on sanat Erdemli (hyvätapainen) ja ipek (silkki).

Koska Jätkässä on väriä niin paljon ja se on tyypiltään hieman kapea, arvioisin sen lemmikkitasoiseksi pennuksi. Vaikka Jätkällä on kasvoissa ja hännässä kauniit raidat, se on geneettisesti kuvioton, mikä on varmistettu geenitestillä.

Jätkä on MUUTTANUT UUTEEN KOTIIN HELSINKIIN .

* * *


FI*Ilveslinnan Evcili Ercivan "Mässy"/"Ville" (kuva 24.5.2015 / 9 viikkoa)
poika, TUV d 21 63 (punatabbyvalkea, eriväriset silmät)

Mässyä kutsutaan myös Villeksi sen värityksen takia: pienet päänmerkit ja vaaleahko punainen väri. Ville-nimen esikuvina ovat Verdian Cihangir "Ville" ja Ilveslinnan Beyazli Beville "Ville", joilla on vastaava väritys. Mässy on geneettisesti kuviollinen (varmistettu geenitestillä). Se on pentueesta ainoa, joka on perinyt emonsa erivärisilmät, tosin silmien väritys on hauskasti emoon verrattuna peilikuva. Mässyn virallinen nimi Evcili tarkoittaa turkiksi kesyä ja civan elohopeaa.

Mässyn väritys on erinomainen lukuunottamatta sitä seikkaa, että sillä on valkoinen hännänpää. Näyttelyissä käyminen on Mässyn kanssa mahdollista, vaikka hännänpäästä saattaakin tulla sanomista.

Mässy on MUUTTANUT UUTEEN KOTIIN HELSINKIIN .

* * *

 

Lisää kuvia pennuista eri ikäisinä (Flickr-kuvapalvelussa):

   
   
   

 

Yleistä FI*Ilveslinnan pennuista:

Rekisteröin kasvattamani pennut Suomen Kissaliittoon (FIFe). Luovutan pennut 14-viikkoisina, eläinlääkärin tarkastamina, useaan kertaan madotettuina, kahteen kertaan rokotettuina ja mikrosirutettuina. Minimiluovutusikää (12 viikkoa) korkeampi luovutusikä on perusteltu, sillä turkkilainen van on hitaasti kehittyvä rotu, ja pentujen normaalin sosiaalisen kehityksen kannalta on tärkeää viettää emon ja sisarusten kanssa riittävän pitkä aika.

Siitoskissani ovat FeLV- ja FIV-negatiivisia. Kissani on todettu myös tarttuvan ihosienen suhteen negatiiviseksi. Jotta pennut saavat parhaat mahdolliset edellytykset elämälleen, kiinnitän erityistä huomiota ruokintaan jo emon tiineysvaiheessa ja täydennän emon ruokavaliota kalaöljyllä ja maitohappobakteereilla. Kalaöljy turvaa pentujen riittävän rasvahappojen saannin, joka on välttämätöntä aivojen kehitykselle tiineyden loppuvaiheessa ja imeväisiässä. Maitohappobakteerit varmistavat immuunivasteen normaalin kehityksen.

Pennun mukana tulee pentupaketti sekä pentukansio. Pentukansiossa on rekisterikirja, hoito-ohjeita, valokuvia pennusta ja sen sukulaisista sekä vanhempien terveystestien kopiot.

Toivon kasvattamilleni pennuille hyviä, kissarakkaita koteja. Kissojen oman turvallisuuden takia en myy pentuja vapaasti ulkoilemaan vaan ainoastaan sisäkissoiksi ja valvotusti ulkoilutettavaksi (valjaat tai ulkotarha). (Lue artikkeli (pdf).) Lupaaville pennuille toivon sellaisia koteja, jotka olisivat kiinnostuneet käymään näyttelyssä ainakin muutaman kerran.

Yhteystietoni:
Sähköposti: inkeri.siltalailveslinnan.net
Puhelin: 050-586 5148

 

* * *

 

Aiemmin syntyneet pentueet - katso pentueet-sivu.

 


B-pentue neljäntoista viikon ikäisenä (24.5.2009): Birinci Bahamir, Beyazli Beville & Biberli Berivan.